Blog van Lennart

Woorden scheppen

Onderstaande tekst is eerder geplaatst in de Karkesproake van de Protestantse gemeente te Hellendoorn in de eerste week van januari 2021.

De (on)waarheid van complottheorieën

Vooraf: er zijn veel verschillende theorieën. Elke klokkeluiderssite heeft eigen specifieke voorkeuren en er zijn verschillende claims. Die ga ik niet allemaal langs, ik verwijs naar Snopes (website waar diverse claims worden bekeken naar hun betrouwbaarheid.)

In deze blog ga ik in op de gedachte wat er allemaal bij komt kijken als een complottheorie waar zou zijn.

Van reactief naar pro-actief handelen rond het Corona-virus

Een paar weken geleden was het een paar weekenden op rij raak met storm en harde wind. Op een vrijwel windstille dag voor de eerste storm haalde ik met onze dochter het net van de trampoline af. We kantelden het gevaarte ondersteboven. Het voelde een beetje als overbodig, omdat het windstil was op die dag. Eén dag later trok de storm over en was ik wat blij dat ik het gedaan had.

Nu trekt het Coronavirus rond. Laat ik beginnen met een advies:

Volg wat het RIVM voorschrijft, blijf nuchter.

Oost-IJssel

De naam 'Overijssel' komt kort door de bocht van 'Oversticht'. De bisschoppen van Utrecht noemden hun territorium 'het Sticht´. Nedersticht was wat we nu ongeveer als provincie Utrecht kennen. Oversticht was het stuk land wat we nu kennen als zo ongeveer Overijssel en Drenthe. Tot zover een stukje geschiedenis, waar vast nog meer over te vertellen is.

Volksaard

Deel je kerk met een Katholiek

In een alarmerend bericht stelt kardinaal Eijk dat over 10 jaar in het bisdom Utrecht* nog maar 10 tot 15 Rooms-Katholieke kerken over zijn. Het is een welbekend cijfermatig verhaal: Minder kerkleden kunnen de hogere kosten niet opbrengen.

Laten we als lokale Protestantse kerken de komende jaren in samenspraak met de Rooms-Katholieken ook eens vragen waar ruimte tot helpen, bijstaan of samenwerken zit.

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.