Techniek & fotografie

[KerkTV en presentatie] I. Inleiding

In onze gemeente zijn we bezig vorm te geven aan het uitzenden van en presentatie tijdens kerkdiensten, bekend onder de naam 'PixelProject'. Concreet gezegd, camera's voor opname en schermen voor presentatie. 

Nu alle hardware is aangesloten, zijn we volgende stappen aan het uitwerken en testen: welke software, welke licenties, welke voorwaarden, welke leerpunten, wat wel en wat niet? 

Twittermentions mailen

Twitter gaat uit wanneer ik wil doorwerken. Maar dan blijft er ergens op de achtergrond een drang om te kijken of niet iemand een mention stuurt. En - oh schrik! - stel dat ik die mention zou missen. Goed, nu overdrijf ik natuurlijk.
Toch, privéberichten komen in je mailbox. Waarom vermeldingen naar jou dan niet?

Dienst
Na wat googlen kwam ik erachter dat deze dienst weldegelijk bestaat. Meerdere zelfs. Mashable heeft een mooi overzicht van 5 diensten. Ik heb de zeer minimalistische dienst Twitstra geactiveerd. Even je mailadres invoeren* en klaar is kees. Een mention komt na ongeveer 10 minuten binnen op je mail.

#kortomhandigdus

Stopzetten
Hoe kom je ervan af? Als je een account aanmaakt, dien je in te loggen met OAuth. Kort door de bocht: je geeft via Twitter toestemming. OAuth is een veilige manier van werken. Op het moment dat je wilt stoppen met Twitstra, trek je gewoon de toestemming voor OAuth weer in.

Wat Gmailpromotie
* = gebruik een account die je eventueel kunt weggooien als het adres voor spam wordt gebruikt. Als je Gmail hebt, kun je ook de notatie [jouwnaamvoorde@]+[willekeurigetekst]@gmail.com gebruiken en zo filteren. In mijn geval heb ik dan l.m.achternaam+twitstra@gmail.com (waarbij achternaam wordt vervangen door mijn achternaam ;-).
Gmail heeft ook als voordeel dat je met "filter maken" de mail gelijk als gelezen kunt wegzetten en er een label aanhangen. Hoef je dus alleen af en toe je label "mentions" even te checken.

PicasaWeb: animated gifs uploaden

Hoe krijg je animated gifs op PWA?

Met Linux surfen op het draadloze netwerk van de UU

De universiteit van Utrecht (UU) heeft een draadloos netwerk, waarop studenten en medewerkers kunnen inloggen. Vanwege de veiligheid dient dit te gebeuren met een veiligheidssysteem om ongewenst (?) inloggen tegen te gaan. Maar wat nu als je Linux gebruikt zoals ik? Gebruik je de o zo cryptische aanwijzingen of zijn er andere manieren? Ja, er is een alternatief.

Wil je die weten, dan raad ik je aan even verder te lezen.

Filmpje werkt weer "[PTHU-ers only] Je PTHU mail doorsturen"

Door een foutje werkte het filmpje over hoe je de PTHU webmail kunt doorsturen niet meer. De fout is hersteld. Als je wilt weten hoe je je webmail in je PTHUwebmail kunt doorsturen, volg dan deze link
http://www.aangeenbrug.org/artikel/pthu-ers-only-je-pthu-mail-doorsturen

Pagina's

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.