Hardware

[KerkTV en presentatie] I. Inleiding

In onze gemeente zijn we bezig vorm te geven aan het uitzenden van en presentatie tijdens kerkdiensten, bekend onder de naam 'PixelProject'. Concreet gezegd, camera's voor opname en schermen voor presentatie. 

Nu alle hardware is aangesloten, zijn we volgende stappen aan het uitwerken en testen: welke software, welke licenties, welke voorwaarden, welke leerpunten, wat wel en wat niet? 

RE: "3D-printer een stap richting hel op aarde"

3D-printen is zo gek nog niet
De 3D-printer met zijn mogelijkheden doet dr. Post denken (Ref. Dagblad 2013/05/27) aan de helse wereld uit het boek ‘The Great Divorce’. Je krijgt daar onmiddellijk wat je wenst. Onmiddelijke voldoening als kwaad. Zelf heb ik een andere, positieve, gedachte bij de 3D-printer. De mogelijkheid van 3D-printen sluit aan bij een wezenlijk kenmerk van de mens.

Orde maken en inrichten is een intrinsieke waarde die wij van geen Vreemde hebben gekregen. Orde en regelmaat werken als een skelet voor een leven waarin God gediend mag worden. Een 3D-printer is een verre uiting van de menselijke neiging tot orde maken en ‘scheppen’.

Bloedmooi mobiel

Een sms. Bespaar nu en kijk op (webadres) hoe u uw abonnement kunt verlengen. De reseller van mobieltjes heeft goed bijgehouden wanneer ik weer mag verlengen. Kopen! Verlengen! Nieuw mobiel! is het devies. Maar het knaagt. Ga ik voor een nieuwe smartphone?

In de eerste opzet van deze blog had ik al een lap tekst geschreven over mijn overwegingen. Toen kwam ik onderstaande trailer tegen.

Mobiel / laptop / "iets" nat! Wat nu?

Een vriendin liet een paar jaar geleden haar laptop onder een open zolderraam staan. Toen ging het regenen en de laptop werd nat. Kan gebeuren. Toen ze het ontdekte, zette ze het apparaat gelijk weer aan. Stom, want toen pas ging het apparaat kapot, omdat er toen pas stroom doorheen ging. Wat moet je eigenlijk doen als je elektronisch apparaat nat wordt (lees: je mobiel in de wc valt / je camera in de regen buiten staat / een glas water over je pda gaat?)

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.