SamenLoop voor Hoop I : intro blogs & video kerk

Nu de Samenloop voor Hoop Bommelerwaard* weer achter ons ligt, blog ik een aantal artikelen over dit evenement. Het zijn blogs op het snijvlak tussen de Samenloop zelf en de rol van de kerk & geloof. Deze eerste blog is een snelle kennismaking met het gebeuren zelf. De Samenloop Het terrein van de Samenloop lag rond het kasteel Ammerzoden. Een schitterend terrein voor dit evenement. Het looprondje gaat grotendeels rond het kasteel, terwijl het evenemententerrein ernaast ligt. Niet te klein maar zeker ook niet te groot.


Screenshot uit film van HoverEye

Tegenover het kasteel staat de Ruïnekerk (info). Een prachtig pand. Het middenschip is ingestort en het koor is bewaard gebleven als kerk. In het oude middenschip groeien nu de bomen naar de hemel. Inbreng kerk Samen met de pastoor van de Fransiscus-parochie werden we gevraagd voor een Samenloopviering in de Rooms-Katholieke kerk op vrijdag voor de Samenloop. We gebruiken 10 woorden die door de organisatie op de Samenloop werden gebruikt; woorden die het parcour in 10 stukken deelden. De reacties achteraf van de deelnemers aan de viering waren overwegend positief - al zul je negatieve geluiden natuurlijk niet zo snel horen en zullen mensen die niks met de kerk hebben ook niet naar de kerk gaan (behalve de organisatie want die moesten nee dat was een grapje ;-) ). De Ammerooise Willibrordus-kerk was goed gevuld. En wie de kerk kent, weet dat het geen klein kerkje is. Opzet in Ruïnekerk Voor de zaterdagavond hadden we de Ruïnekerk ingericht. De opzet was om tegenover het drukke en gezellige terrein ook een plek van rust en bezinning te kunnen geven. In de tuin waren enkele hoekjes ingericht: je kon een gebed of wens opschrijven, een kaarsje branden, naar een meditatie over psalm 23 kijken. Binnen was er of koffie of een video van een drietal survivors.

Onderstaande video van 30 minuten is speciaal voor deze Samenloop samengesteld. Hij draaide de hele tijd en veel van de bezoekers hebben de hele of een deel van de video bekeken:

De eindtijd van de open kerk was afhankelijk van het aantal bezoekers. Ik dacht aan 1 a 2 uur ' s nachts, maar het werd 4 uur. Juist vanaf 1 uur kwamen nog mensen binnendruppelen die van anderen hadden gehoord hoe mooi de locatie was.


* Of: Samenloop of slvh. De datum was 6&7 juni 2015 met als opbrengst 175.000 euro

Reacties

Mooi en indrukwekkend. Well e.o. mag toch echt heel blij zijn met jou als betrokken dominee en dorps/gemeentegenoot.

Dank, Frits!

Helaas was ik niet in de gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de ruïne kerk. Fijn dat ik toch de film heb kunnen bekijken , waarin drie survivors laten zien en horen hoeveel kracht ze uit hun geloof hebben gehaald en ook nog steeds zo ervaren. Heel veel hoop en kracht gewenst voor iedereen .

Het was ook prettig samenwerken met de pastoor :-)

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.