Van Zonnig Zwolle tot Waterrijk Woerden

Vrijdag was de dag van de weeruitersten. Eerst werd ik nat van het zweet, later van de regen. En wat voor een hoosbui!

Zonnig Zwolle
Overdag liep ik voor een bruidsreportage rond in de buurt van Zwolle, Hasselt om precies te zijn (Zonnig Zwolle allitereert beter .. ;-). Tijdens de kerkdienst was het zo warm, dat toen ik bezig was met foto's maken het net leek alsof er een kraantje openstond op mijn hoofd. Zoveel zweet kwam eruit! Het was veel erger dan anders. Het leek wel of de sluizen van mijn zweetklieren opengebroken waren! Toen de ceremonie klaar was en ik naar achteren liep, stortte ik dan ook even lichamelijk in. Ik moest gaan zitten, trilde helemaal en begon te huilen. Dit duurde maar eventjes, maar het was wel een aparte gewaarwording.
Tijdens de receptie liep één van de daggasten met zijn pda de hele tijd rond (wie weet wie ik fotografeerde, weet gelijk wie ik bedoel ;-) en daarop konden we al zien dat er plensbuien in het westen aankwamen. Het KNMI gaf zelfs een weeralarm af.
Waterrijk Woerden

Willeke was 's middags met s(choon)ma naar de gamma gegaan. Toen begon het te regenen en te onweren als een gek ... iedereen moest naar deuren gaan, omdat ze bang waren dat het dak zou instorten. In geval van nood zou iedereen de stromende regen mogen inrennen. Toen ze naar huis gingen, reden ze de hele tijd door het water. In onze wijk waren alle stoepen ondergelopen! Verschillende huizen zijn leeggepompt door de brandweer. In onze straat is zelfs de bliksem ingeslagen! Van onze buuf hoorde ik dat het water tot aan de dorpel stond. Dat is 20cm water! Het was de dag erna ook wel te zien. Overal lagen taken, en de stoep was bedekt met zand en rommel.
Het werd nog leuker toen we onze schuurdeur opendeden ... eerst hadden we last van ongedierte in de schuur, maar die zullen nu wel verdronken zijn.

Het putje in de tuin kon het niet meer aan en is er zomaar omhooggekomen! -Van picasa-album
Modderrrrrr .... Everywhere .... En wie mag dat gaan opruimen denk je? - Van picasa-album
De doos kunnen we nu wel weggooien. Ook andere (houten) spullen zijn van onderen nat. - Van picasa-album

Labels: 

Reacties

Hee Len,

Ben wel benieuwd eigenlijk of die 'instorting' echt lichamelijk was hoor. Doe je wel een beetje rustig aan?! Ik heb ondertussen ook aan den lijve ondervonden dat je kan denken dat alles prima is, maar dat je lichaam ineens helemaal flipt door - blijkbaar - weggestopte dingen. De geest weet veel meer dan wij weten...

Liefs J

Het was een reactie van mijn lichaam op de situatie daar: zéér warm, stress en natuurlijk fysieke inspanning. In een normale situatie had ik allang even stilgezeten en goed uitgerust. Maar ja, dat kan tijdens een trouwdienst niet ...

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.