Nieuwe baan in het vooruitzicht: werken in De Bilt

Vanaf 1 oktober heb ik (waarschijnlijk) een deeltijdbaan als kerkelijk werker in De Bilt. Vanochtend is het officieel bekend gemaakt in de gemeente en daarom mag ik er nu ook een blog aan wagen. Lees verder voor meer info ..>>


Een drietal weken geleden werd ik gemaild met de vraag of ik een aantal uren catechese kon gaan geven in De Bilt. Dat is de gemeente waar ik het afgelopen jaar met veel plezier heb stage gelopen. Het blijkt dus dat dit plezier wederzijds is ;-) (de scriba leest vast mee ...) In eerste instantie voor catechese, maar later zijn er wat uren bijgekomen waarin ik me ga richten op missionair werk. Tot nu toe had ik me met daarmee niet echt bezig gehouden. Het lijkt me een leuke en uitdagende aanstelling worden.

Vorige week nam ik min of meer officieel afscheid van de gemeente door na de kerkdienst nog wat handen te schudden. Toen wist ik al dat ik hier waarschijnlijk in het najaar weer terug zou komen. Maar het was nog niet officieel dus ik moest mijn mond nog even houden ... Grappig dat je dan "afscheid" neemt: veel mensen schudden mij de hand zonder te weten dat ik niet echt weg ging.

De aanstelling is voor een tijdje. Ik hoop nog een jaar met mijn studie bezig te zijn (al weet je nooit met theologiestudenten) en daarna ben ik beroepbaar. Of ik dan ook zo snel een beroep krijg, is natuurlijk een tweede. Vooralsnog gok ik op een jaar, anderhalf jaar werk. Daarom is er vanaf nu een nieuw labeltje* bijgekomen: de bilt* = zie grijze vak hierboven. Daar staan labels. Als je op een label klikt, krijg je alle dezelfde labels. Een overzicht van labels krijg je door links in het menu op "Kies een label" te klikken.

Reacties


Gefeliciteerd man!! Het werk als (Duitse) Herder gaat nu echt beginnen... Wees een waakhond en veel succes in het begin straks, het zal 'doorbijten' worden ;-)

Gozer, van harte met je aanstellerij ;)


Een missionaire kerk is een pleonasme ofzo toch? In ieder geval... succes.

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.