[PTHU-ers only] Je PTHU mail doorsturen

Als je niet eens weet wat de PTHU is, dan is deze posting niet voor jou bestemd.
Dit artikel is in december 2011 bijgewerkt. Het origineel komt uit 2007, er kan dus een klein verschil zitten in de werkwijze. Zelf heb ik geen mail meer bij de Pthu, omdat ik ben afgestudeerd.

Ben je in het bezit van een PTHU-email adres en wil je alle mailtjes van je PTHU-adres laten doorsturen naar een mailadres van je eigen keuze, dan moet je zeker even verder lezen.

Sinds kort hebben wij als studenten van de PTHU een nieuw PTHU emailadres. Begrijpelijk, want daardoor ben je in 1 keer voor alle betrokkenen op een duidelijke en gestandardiseerde manier bereikbaar als het gaat om PTHU - zaken. Handig vind ik het echter niet. Ik heb al een emailadres met mijn eigen achternaam erin, een uu-adres, een hotmail en vast nog wel een paar. Om dan nog een extra postbus in de gaten te gaan houden vind ik overdreven. Ik heb wel betere dingen te doen (zoals het bestuderen van Rasker ...).

Toch wil ik de mails van Bunjes, Keuning en Markesteijn blijven ontvangen. Gelukkig kun je tegenwoordig in elke moderne webmail omgeving je mail laten doorsturen (behalve hotmail, maar dat is dan ook van Microsoft ;-).

Eerst dacht ik dat het niet mogelijk was om de mail door te sturen. Maar na wat struinen op de site van Novell had ik de handleiding gevonden. In een altruïstische bui heb ik de handelingen in een filmpje opgeslagen en van commentaar voorzien in jip-en-janneketaal. Elke stap is in stukjes gehakt, zodat het niet te snel gaat. Het is mogelijk om elke keer een stapje terug te doen.

Vragen en opmerkingen graag als "commentaar" hieronder.
Het instructiefilmpje is hier te vinden (nieuw venster). Het filmpje is bijna 6 mb groot.

Post Scriptum 1- Helaas wil de PTHU zelf dit artikel (of het filmpje) niet doorsturen. Daarom: spread the word!
Post Scriptum 2 - het is ook mogelijk om vanaf je eigen emailprogramma mails te versturen alsof ze verstuurd zijn vanaf de PTHU-webmail. Zo kun je toch net doen alsof je de account van de PTHU actief gebruikt door mails te versturen met jenaam@pthu.nl. Dit vraagt echter per mail (hotmail, gmail, yahoo) een andere benadering wat je zelf mag uitzoeken ;-)

om gevonden te worden: novell webaccess groupwise mail doorsturen tutorial how to handleiding doorzenden forwarden

Reacties

Hey Lennard!


 


Ik werd er net even stil van. Dat je zo gaaf helemaal op mijn niveau;) zo'n voorbeeld doorstuurpthumailfilmpje hebt gemaakt! Helemaal tof! Ik was namelijk helemaal de wanhoop nabij en toen vond ik via google iemand die me aan het handje meenam!1000thanx,


Hariet


p.s. hoe gaat 't met je? Hoop dat je nog 'n beetje plezier hebt in alles.

Dag Lennart,


Dit is heel instructief en scheelt een hoop uitzoekwerk. En het belangrijkste, het werkt! Ik zal het doorsturen voor de mensen die het nog niet hebben ingesteld. Veel dank.


Hartelijke groet,


Rob Maas

He Lennart,


Fantastisch. Zelf had ik al een paar keer gekeken en erop zitten zwoegen, maar ikkwam er niet uit. Dit werkt super. Bedankt!


Groet,


Manda

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.