Willeke opgenomen in ziekenhuis

Vandaag is Willeke opgenomen in het ziekenhuis omdat ze koorts had. Om de hele dag gelijk maar kort samen te vatten: we zijn nog geen stap verder. Weliswaar is de temperatuur weer normaal, maar de oorzaak is nog niet gevonden.

Update 15/2: Willeke mag naar huis. Zie ook kopje "De volgende morgen".

Verloop
Vanochtend (zondag 14/2) had Willeke 38 graden koorts. Ik ging naar de bevestigingsdienst van ds. Codée in De Bilt. Tijdens de dienst (weliswaar aan het einde) werd ik gebeld door de kraamhulp. Omdat Willeke nu 39,5 had, moest ze per direct naar het ziekenhuis.

In het ergste geval zou het kraamvrouwenkoorts kunnen zijn. Binnen een paar uur kan je daaraan overlijden. Gelukkig kon dit gelijk uitgesloten worden.

Vervolgens is er een hele batterij van onderzoeken geweest: bloedprikken, echo's, specialisten aan bed en vervolgens wachten. Wachten. Wachten. We hebben 9 uur moeten wachten totdat we de mededeling kregen dat Willeke moest blijven samen met Yoëlle. In feite wachten we nog steeds op bericht. Morgen wordt de uitslag van de laatste tests verwacht.

Wat het zou kunnen zijn? Er zijn in ieder geval heel wat ziektes en infecties uitgesloten. Bloedonderzoek en hartslag wezen wel op een infectie. Maar waar ..? Dat blijft voorlopig de grote vraag. Misschien horen we het morgen, misschien komen we er niet achter. Ze houden Willeke vannacht in het ziekenhuis, zodat ze haar goed in de gaten kunnen houden.

Beleving
Voor de bevalling hebben we ook al een aantal dagen in het ziekenhuis moeten verblijven vanwege beginnende zwangerschapsvergiftiging (voor als je niet weet wat dat is: je lichaam stoot het kind af. Als je er niets aan doet, raak je in coma en sterven je organen af). Voor de bevalling hadden we dus al een aantal emotionele zware dagen: wachten, onderzoeken, wachten onderzoeken en hopen dat het goed gaat... Achteraf is het allemaal goedgekomen. Maar dat kun je pas achteraf zeggen.

Vandaag kregen we deze situatie voor onze kiezen. De eerste weken zijn al hectisch genoeg en dan krijg je dit erbij .. Het heeft ons emotioneel aangegrepen. Tegelijkertijd hebben we gelijk gemerkt dat we door heel veel mensen gesteund werden. Dat er werd meegeleefd en voorbede werd gedaan, is voor ons een enorme steun en bemoediging geweest. Iedereen dank daarvoor!

De volgende morgen
Net heb ik het bericht gekregen dat Willeke naar huis mag. Tot nu toe blijft het onduidelijk waar de koorts vandaan komt. Nu ik het stukje van gisteren teruglees, zie ik dat ik 1 ding gemist heb: ze vermoeden op een gegeven moment een abces in een melkklier. Er waren diverse symptonen die daarop wezen. Je kunt een abces krijgen door borstontstekking en een abces is een stapje 'verder' dan borstontsteking. Als dit was gebeurd, dan hadden ze een operatie uit moeten voeren. We waren gisteren een lange tijd in de veronderstelling dat Willeke een tijdje onder algehele narcose moest voor deze ingreep.

Reacties

Alle mensen zeg...ik als kerel heb er toch wat minder zicht op hoe erg alles kan zijn, dan veel vrouwen.. maar als ik dit lees, dan wordt het goed duidelijk hoe zwaar het is geweest.

Lennart en Willeke, sterkte! En nu hopelijk op naar een wat stabielere situatie. Tot snel weer. Genieten nu van Yoëlle.

René

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.