The Story Of Drupal

Een nieuw jasje & motor voor site
De site heeft een nieuw jasje en tegelijkertijd een nieuwe opmaak gekregen. Dit heb ik gedaan door voor een andere "motor" te kiezen. Interesseer je je in de techniek achter de website, dan raad ik je aan om het label "drupal" in de gaten te houden. Zo niet, veel plezier met de andere artikelen :-)

Drupal ... waarom?
Deze site draait op het systeem (CMS) Drupal. Waarom kies ik voor Drupal als het in vergelijking met mijn vorige systeem Joomla een stuk geavanceerder maar daardoor ook moeilijker is? Een mooie vergelijking tussen Joomla en Drupal is dat Joomla lijkt op Playmobil en Drupal op Lego. Met Playmobil pak je het uit de doos en je kunt er mee spelen. Lego moet je eerst steentje voor steentje opbouwen, maar het eindresultaat kan veel mooier zijn dan met Playmobil! Na een jaartje Joomla-Playmobil had ik het wel gezien, ondanks de massale gebruikerssupport en grote aantallen (maar daardoor veel dubbele) extensies.

Geschiedenis
Lange tijd geleden begon ik met HTML. Omdat je met HTML alleen kunt opmaken, liep ik al snel tegen beperkingen aan en stapte over op een blog draaiend op PHP. Toen dat ook al niet genoeg bleek (ik wilde met categorieën werken en niet alleen straight berichten online plaatsen) ben ik overgestapt op Joomla: PHP met MySql. Na een jaar was ik niet meer tevreden met Joomla: het is of heel simpel doen, of je moet zelfstandig code kunnen schrijven en eigen extensies produceren. Drupal bleek een goed alternatief, maar met een stijlere leercurve.

Bedoeling van deze artikelserie
In deze artikelserie (met het label "drupal") wil ik links en rechts laten zien waar ik tegenaan liep tijdens het opzetten van deze (en andere) site's. Verwacht geen uitgebreide handleiding (die is er al op www.drupal.org), maar specifieke situaties die ik interessant vindt.

Reacties

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.