"Rutte doet oproep aan predikanten" - Zullen we het omdraaien?

Toch even naar aanleiding van dit nieuwsbericht in het spoor van Borst en Dupuis. Rutte roept predikanten op voor inenting te pleiten bij gemeenteleden.

Mag ik mij nu dan vice versa maandag melden bij het torentje voor economisch advies?

Mazelen
Natuurlijk moeten we kinderen beschermen. Onze kinderen zijn ook ingeënt (en prompt kreeg L. de mazelen omdat hij nog geen 14 maanden is ..). Maar kunnen wij nog nuchter blijven in deze hele discussie? In het filmpje doet onze premier alsof het een 'hele erge ziekte' is. Cijfers? Van de 1000 worden er 50 ~ 150 ernstig ziek (bron). Dat is zeker geen onschuldige ziekte.

Toch zijn er tijdens de epidemieën in 1997 en 2009 geen mensen overleden in Nederland (toch wel raar bij een ziekte wat een gevaar voor de volksgezondheid is)(Echter elders wel! zelfde bron). Wordt de discussie niet te veel opgeblazen? Nogmaals, voor de duidelijkheid: ik ontken niet dat er iets aan de hand is. Het gaat om prioriteit. Er overlijden jaarlijks veel meer kinderen in het verkeer dan dat ze overlijden aan de mazelen.

Terugkijken
En dan kijk ik terug naar de regering die predikanten oproept tot inenten met een beroep op de Bijbel. Tja, dan zit je wel op mijn terrein hé. Wat doen ze zelf? Ik zie de regering die asielzoekers onmenselijk behandelt. We hebben een asielbeleid waar Amnesty actie tegen voert. Nederland, dat land waar je nu waarschijnlijk in bent en ziet als je naar buiten kijkt, staat tussen landen als Syrië, Rusland, Egypte, Turkije, Myanmar ..

We hebben een regering die de economie op de eerste plek zet. Je zou een euro moeten krijgen voor elke keer dat discussies versmald worden tot economische termen en geld. Dan zou je pensioengat gelijk gevuld zijn ..
Wat verliezen wij mensen nou werkelijk als we er economisch op achteruit gaan? Er wordt altijd gesproken over 'zoveel procent groei of achteruitgang'. Maar nooit 'de mensen weten zich gelukkiger of slechter'.

Doorpakken regering. Dan ook heel de Bijbel.
We leven in een land waar de premier de predikanten tipt hoe ze Gods Woord moeten uitleggen. Ik zou zeggen, pak dan als regering niet een klein dingetje. Of en hoe ziekte van God is, is maar een marginaal thema in de Bijbel. Pak de belangrijke thema's die door de hele Bijbel heen spreken: recht (o ja, proceskosten worden verhoogd), rechtvaardigheid, welvaart en armoede, de naaste .. Dat zijn hele humane onderwerpen waar de Bijbel wat over te zeggen heeft.

Kortom, het staat al in de Bijbel: iets met een splinter en een balk.


Edit - en, opmerkelijk, de meeste niet-gevaccineerden zijn géén gelovigen: https://twitter.com/roosvonk/status/355058417792081920


Foto Rutte: Fotograaf Nick van Ormondt (via WikiPedia)

Reacties

Helemaal mee eens. De menselijke maat is ver te zoeken bij deze regering. Korte termijn denken en alles wordt uitgedrukt in euro' s. Aan de andere kant wordt er geld over de balk gesmeten JSF / Fyra / dure etc..
Vreemdelingenbeleid, woningmarkt , etc waar is de sociaal democratie ?

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.