[Papa-voor-dummies] Praktische tips: kopen, eten etc.

Enkele tips zijn al eerder genoemd, sommige nog niet. Als ik nieuwe losse tips heb, zal ik dit artikel updaten in plaats van een nieuwe blog schrijven. Houd daarom de update-datum ook in de gaten!

Laatste update: 22-02

Kooptips

  • Als je een Maxicosi koopt, kijk dan ook gelijk eens naar de EasyFix of EasyBase: dat is een standaard voor in de auto waarmee je de maxicosi in één klik kunt plaatsen in de auto. Soms worden deze producten in een setje aangeboden op Marktplaats. Als je ze allebei tegelijk koopt, bespaar je geld.
  • Schaf een snelle thermometer aan. Braun heeft een snelle thermometer die binnen 10 seconden de temperatuur geeft. Een merk wat onze verloskundige aanraadde was de Cresta (oa Kijkshop). Huismerken doen er soms meer dan 30 seconden over. Succes als dan je baby ligt te spartelen ...
  • Schaf een aantal extra kraammatrassen aan en knip ze in 4 stukken. Gebruik deze op je aankleedkussen. Je hoeft dan niet gelijk het hele aankleedkussen te verschonen. Maar je kunt ook hydrofielluiers of handdoeken gebruiken. Deze moet je echter wel wassen als ze vies worden.

Eettips

De eerste week is hectisch en uitputtend. Zorg daarom voor gezond en goed voedsel. Voor de bevalling koken en maaltjes invriezen is een hele goede manier om tijd te besparen. Vooral als je bezoek ontvangt na het middagslaapje. Vaak heb je dan geen zin meer om te gaan koken. Voor een goede weerstand kun je eens kijken naar de volgende ingrediënten of maaltijden:

Labels: 

Reacties

Als je geld over hebt: koop een Quooker.
Nadeel: duur
Voordeel:
* kan ik één keer twee kruiken vullen
* uitkoken van flesjes en spenen gaat sneller
* je vriendin/vrouw heeft snel haar thee (bij borstvoeding veel drinken)
* opwarmen van borstvoeding gaat beter (au bain-marie)

Hoi,

Bedankt voor je tip. Maar hij is wel erg duur ..

gr, Lennart

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.