Nieuwe monitor ... euh monitors ...

Al een tijdje zat ik op loon te wachten voor een boek waar ik aan heb meegewerkt (jawel... houd mijn site in de gaten :-). Dit geld zou ik onder andere investeren in een betere monitor. Maar waarom één monitor als je er ook twee kunt kopen?


Tien jaar geleden werkte ik al met een dubbele monitoropstelling (dat was inderdaad rond 1998). Door ruimtegebrek ben ik weer teruggegaan naar 1 monitor. Al die tijd heb ik met enige ergernis met maar één monitor gewerkt. Als je het eenmaal gewend bent om met een dubbel scherm te werken, dan is de stap terug naar één scherm een beknelling. Als je namelijk aan het werk bent in een document, is niets zo handig om op een scherm daarnaast bijvoorbeeld een internetpagina of werkprogramma open te hebben staan. Als je werk creëert (= een document maakt), heb je vaak ook input nodig wat uit een ander programma komt. Met één scherm loop je dan steeds de Alt-tabben tussen verschillende vensters.  Het is ook een beknelling omdat je minder ruimte hebt. Met twee schermen kun je programma's lekker breed uitspreiden. Neem bijvoorbeeld videosoftware: Op het ene scherm alle vensters met instellingen, filters, schuiven enzovoort en op het andere scherm heel groot de verschillende sporen.
Sinds gisteren ben ik van deze beknelling af. Hoera..! Hoera..! Omdat beelden meer zeggen dan woorden maak ik u jaloers met de volgende foto:
U ziet tweemaal een 18.1" Eizo scherm. Dat zijn niet zomaar schermen, maar speciale schermen gericht op fotobewerking. Kleuren worden beter getoond dan op een standaard scherm. Technisch verhaal, maar ik kan het met de volgende praktijkproef duidelijk maken. Heeft u een LCD scherm? Ja? Beweeg uw hoofd een stuk naar links, naar rechts, naar boven en naar beneden. Ziet u hoe de kleuren langzaam veranderen en hoe zwart soms wit of grijs wordt? Nou, dat heb ik dus niet :-D. De kwaliteit is optimaal en de kleuren blijven uitstekend. Daarnaast is er een ruime inkijkhoek en worden er meer kleuren weergegeven dan op een standaard LCD scherm.

(ps: de stickers op de voet moeten er nog af ... dat is de nieuwigheid)

Reacties

Hello

Sorry for commenting here, but i couldn't find your email, and my dutch is about zero. I have met with your joomla category image hack, at joomla forum, but the given download link is broken, so i would appreciate, if you could send me the mod, or the code!
It would be a quite useful mod for our site.

Thanks: Andras

You've got mail :)

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.