Mobiel / laptop / "iets" nat! Wat nu?

Een vriendin liet een paar jaar geleden haar laptop onder een open zolderraam staan. Toen ging het regenen en de laptop werd nat. Kan gebeuren. Toen ze het ontdekte, zette ze het apparaat gelijk weer aan. Stom, want toen pas ging het apparaat kapot, omdat er toen pas stroom doorheen ging. Wat moet je eigenlijk doen als je elektronisch apparaat nat wordt (lees: je mobiel in de wc valt / je camera in de regen buiten staat / een glas water over je pda gaat?)

Regel één bij elektronische apparaten is te zorgen dat ze geen stroom meer krijgen. Ontkoppel ze daarom zo snel mogelijk van elke bron van elektriciteit zoals stroomkabel en batterij. Een goede handleiding om elektronische apparaten te drogen vind je hier. Een tweede methode om het droogproces te versnellen is door het apparaat in een bak met ongekookte rijst te doen (link).

Oh ja, wat je vooral moet hebben is geduld: laat het apparaat een paar dagen drogen, drogen en drogen. Langzaam.

Labels: 

Reacties

Hallo,

ik was gister in het met de kano gekapseisd en de telefoon is nat geworden, dus na ongeveer 20 a 30 secondes heb ik alles uit elkaar gehaald en in de zon gelegd. ongeveer 30 minuten later kwam ik thuis en heb ik hem helemaal uit elkaar geschroefd,en in de zon gelegd, later deed hij het weer maar nu geeft hij alleen een lichtgevend beeld, ik was ongeveer 17 uur geleden in het water gevallen. het is een samsung Gt-s 3650 Corby

Hoi Coby,

Het lukt me helaas niet om op deze afstand een goede diagnose te doen. Je zou het beste even langs een telecomwinkel kunnen gaan.

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.