Live vanuit Hydepark (revisie)

Ter afronding van mijn vicariaatsstage zitten we met een groep studenten op het seminarie midden op het schitterende landgoed Hydepark. Klik verder voor de foto's en wat achtergrondinfo. Dit is een revisie van het artikel van afgelopen Donderdag!Eerst even wat over de revisie: Donderdag had ik vanaf Hydepark al wat foto's online gezet. Maar dat was na een zwaar en intensief dagje, waardoor ik de tekst (hieronder) niet echt fris schreef. Daarnaast had ik een slome laptop, waarmee ik maar minimaal foto's kon bewerken. Nu heb ik alle originele foto's opnieuw bewerkt (betere kleuren, kadering etc) en online gezet.

(Nu begint een origineel, niet gereviseerd stukje) we zitten hier voor de tweede week en dit is pas het eerste bericht. Waarom nu pas? Omdat het een heel intensief en zwaar programma is. Daarom heb ik niet eerder de tijd genomen om wat te schrijven, terwijl er wel de mogelijkheid toe was. De vrije tijd die we hebben, gebruiken we om te relaxen en alles te verwerken wat we die dag hebben gehoord.

We zijn ingedeeld in kleine groepjes (leerbegeleidingsgroepjes, lbg) en daarin bespreken we een paar verslagen per dag van verschillende studenten. De verslagen gaan over verschillende activiteiten die we gedaan hebben: gesprekken, leeractiviteiten, preken etcetera (tot zover het niet gereviseerde stukje).

Thuisgekomen voelt het alsof ik twee weken lang elke dag heb lopen sporten. Het liefst ga ik liggen en lekker lang slapen. Dat komt omdat de afgelopen 2 weken intensief waren. Je bent zoveel met reflectie op jezelf en anderen bezig, met inhoudelijke discussies en met verwerking dat het veel energie vraagt. Maar het was leerzaam en leuk om te doen! De sfeer in onze groep was gezellig, vertrouwelijk en goed! Wat we hebben besproken blijft binnen de vier muren van de zaal (the bubble :-) ), maar dat wat we besproken hebben was leerzaam voor onze toekomst.

Je kunt zonder in te loggen reacties geven en een waardering (1 tot 5 geven)! (nu komt de ik-boodschap) ik zou het leuk vinden als je een reactie geeft!

Foto's zeggen meer dan woorden, daarom een album over onze bezigheden. Fotoalbum 'wat we doen' (nieuw venster)

Het landgoed waar het seminarie op staat, is werkelijk schitterend. Het is een groot landgoed waar je uren over kunt dwalen en elke keer zie je nieuwe hoekjes en doorkijkjes. Soms liep ik daar door het gras en de stilte viel mij op. Ik hoorde in de verte wel wat geroezemoes van verkeer, maar in de nabije omgeving werd ik alleen 'gestoord' door het prettig fluiten van vogels. En zo af en toe schoot een ree voor mijn voeten weg. Het gebouw waarin we zaten, is eigenlijk oerlelijk. Maar in contrast met de omgeving komt het heel mooi uit. Fotoalbum 'omgeving Hydepark' (nieuw venster)

Dan zijn er nog een paar foto's die ik niet zomaar op internet zet (iets met privacy enzo). Je kunt het album hier vinden, maar je hebt een wachtwoord nodig. Per mail is dat bij mij verkrijgbaar, maar je zult wat met de groep te maken moeten hebben om dit wachtwoord te krijgen. Voor alle foto's geldt een copyright, maar voor foto's uit dit album helemaal. Je mag ze alleen privé gebruiken en het is niet toegestaan ze publiekelijk te laten zien.

Reacties

Mooie plaatjes heb je gemaakt van Hydepark. Herkenbare beelden ook.
Geniet van je vrije weken. Ik begin vast met het driewekenseminarium.

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.