Je mag "weledelgeleerde heer" zeggen hoor ..

Een streep. Punt. Klaar. De laatste steen. Het zwaarste loodje. Verbrand de studieboeken. Voorbij. Geen Hornbachgevoel ('er is altijd wat te doen'). Lennart is Kees. Voltooid verleden tijd. Alles hat ein Ende, auch die Studie hat Eins. Aftiteling.

Vandaag heb ik mijn examen gehaald voor theologie en mag ik mij 'Master of theology' noemen.

Commissie
De voorzitter van de examencommissie was dr. De Roest. Hij was tevens mijn scriptiebegeleider geweest, wat het examen een mooie afsluiting maakte. Er zit niet zomaar iemand tegenover je, maar iemand die je een tijd lang heeft begeleid. De andere twee examinatoren (dr. Benjamins en dr. Boer (foto)) maakten het me lastig met een paar goede vragen. Blijkbaar heb ik die naar tevredenheid beantwoord, want na overleg lieten ze mij slagen.

Uitslag
Na het overleg moest ik omwille van de mores blijven staan en de deur bleef open. De Roest sprak me toe; vanwege het goede gesprek tijdens het examen hebben ze mijn cijfergemiddelde (over de hele studie) verhoogd. Daarnaast noemden ze een aantal eigenschappen die ik met enige trots hier wil vermelden: "gegroeid als theoloog .. gedegen voorbereiding .. aandacht praktische kant .. open voor discussie .. scherp waarnemingsvermogen.. goed in sociale media." En Tegen Willeke: "je hebt een man om trots op te zijn." Het zal je maar gezegd worden ;-)

En nu ..?
De toekomst ligt nog open. Waar ik over een jaar ben of wat ik doe weet ik nog niet precies. Iets waar ik op dit moment niet te specifiek op in kan gaan ;-) (lees: lees tussen de regels door. Nog beter: mail maar.)

Het examen was een afsluiting van mijn master 'Gemeentepredikant'. Om het verwarrend te maken: ik ben dat nog niet. Zoals iedere student moet ook ik daarvoor eerst een gesprek hebben met de 'colloquium-commissie' van de PKN.

Reacties

Gefeliciteerd Lennart! Op naar de toekomst!

Geweldig zeg, wat een mooie prestatie. Gefeliciteerd Lennart.

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.