Docu 'Love, faith and Happiness'

De docu "love, faith and happiness" laat twee refo-jongeren rond de 20 aan het woord. Met deze 15 minuten kan ik pagina's volschrijven aan reflectie, verbazing, herkenning, hoop, vragen en verwondering. Maar beelden zeggen meer als woorden...


Maker Willem du Mortier
Site verbonden aan docu

Labels: 

Reacties

Hoi,

Weet je, ik zou wel graag willen dat je die pagina's volschreef.
Er is nog geen boek over "Ooit-Refo" :-)
Een gedegen onderzoek naar wat een refo-opvoeding nu echt met je doet en de blijvende invloed op je denken.

Ik ben ooit-refo, maar niet evangelisch en niet ongelovig geworden. Zijn er daar meer van?

Groet,
Anneke

Ik ben ook op zoek naar ooit refos, om te weten hoe zij omgaan met afwijzing door hun familie, terwijl jij als ooit refo niet vijandelijk bent richting hun kerk. Ik ben niet meer gelovig, maar het refozijn speelt nog steeds door. Heel frustrerend, soms denk ik dat de enige manier is om geheel met familie te breken, maar dat is ook weer zo drastisch, helaas bestaat er voor gg en ggin geen tussenweg. Het is accepteren dat ze jou mogen buiten sluiten en dat je maar in beperkte mate een rol in hun leven hebt. Graag reacties van anderen

HOi, ik ben ook op zoek naar ex-refo's. Kom zelf uit de ger.gem. en heb het er soms nog best moeilijk mee. Ik hoorde vanavond dat er een forum is, iets met afterrok.nl ... Maar kan niets vinden. Kan iemand er meer over vertellen?
Groet,
Corianne

Hoi Corianne,

Ook ik ben opgevoed in reformatorische kringen. Wat mensen in de reformatorische geloven en hoe zij de bijbel lezen is eigenlijk triest.

Ik weet niet precies wat jou vragen zijn, Jij geeft aan dat je het moeilijk hebt met veel dingen. als ik je een advies mag geven, probeer zelf logisch na te denken, wat wel en niet waar is wat in de bijbel staat. Als je de bijbel goed leest dan kom je er vanzelf achter dat heel veel dingen gewoon niet kunnen kloppen.

Veel mensen denk, als er een hemel is ( waar de goede mensen heen gaan) dan moet er ook wel een hel zijn. waar de slechte mensen heen gaan. En denk je echt dat voor de zonde val de leeuw naast de schapen lag. Als je goed naar de natuur kijkt zie je dat alles perfect is geregeld. en waarom was de slang de duivel in de bijbel ?. zelfs de grote dieren zijn bang voor slangen ze hebben gif en zijn erg slim en komen uit het niet te voorschijn. Als een mens door een slang was gebeten dan ging je langzaam dood
met veel hallucinaties en dan was je door de duivelbezeten.

groet,

Johan

Hoi Corianne,

Ik ben er ook zo een en ik hoop dat je me zal mailen.
lekkerkletsen@gmail.com.
Ik ben van plan ex-refo's bij elkaar te brengen.

Groet,
Coby

Hoi Corianne,

Bedoel je misschien forum.postrok.nl? :-)
Misschien wel; neem er in elk geval vooral eens een kijkje.

Groetjes,
Gershwin

Hoi Corianne,
Heb je ooit van de site www.freethinker.nl gehoord? Veel ex-gelovigen daar....

FT vind ik doorslaan naar de andere kant: als je niet verlicht bent (wat is dat?) en je geloof hebt afgezworen, dan ben je op z'n minst achterlijk. Lees: geloof wordt op FT (en andere plaatsen) nogal makkelijk gedegradeerd als zijnde voor 'mensen die in sprookjes geloven'. Zelf als gelovige (en vele met mij, merk ik in gesprekken) herken ik niks in zo'n makkelijk beeld zoals geschetst wordt op FT.

Dus in feite net zo'n gesloten systeem als een gesloten refo-wereldje.

Hoi Christian,

Voor jou hetzelfde bericht als voor anneke.
Mail me : lekkerkletsen@gmail.com.
Ik ben van plan ex-refo's bij elkaar te brengen.

Groet,
Coby

Heb je inmiddels al meerdere ex-refo's ontmoet, gesproken.
Ik ben er ook zo een, en ontdekte een mooie site www.zayit.nl die oa een keer een post-refo weekend in juni organiseert!

Hoi Anneke,

Ik ben er ook zo een.
Mail me : lekkerkletsen@gmail.com.
Ik ben van plan ex-refo's bij elkaar te brengen.

Groet,
Coby

Zelf kom ik niet uit de GG of GGiN. Heb wel familie & vrienden die bij deze kerken horen of eruit zijn gestapt. Mij valt de sociale dwangbuis op die wordt gebruikt alsof het om de kern van het geloof gaat. Dus zoiets van: "je doet geen rok aan / donkere kleding aan / hoedje op (=sociaal)? Nou dan geloof je niet". Kortom, je mag er zijn zoals je bent mits je jezelf maar aan bepaalde sociale conventies houdt. Yeah sure .. :-)

Jammer dat je daardoor je geloof bent kwijtgeraakt. Het geeft je echter wel de ruimte om te zien dat er tussen GG(iN) en atheïst nog heel veel gradaties zitten. Al zal iemand vanuit de GG(iN) alles buiten de eigen club zwart vinden ...

Beste mensen van deze site,

Super fijn om jullie reacties te lezen. Ik kom uit de Ger Gem en ben in 2001 uit de kerk gegaan. Al jullie gedachten / gevoelens en problemen zijn zeer herkenbaar voor mij. Ik speel al een tijdje met het idee een website op te zetten: ex-refo's.nl of zo. Maar er blijkt dus al iets te zijn?

Het heeft grote gevolgen voor je om uit die kringen te komen en er niet in te blijven. Een te lang verhaal om hier te schrijven. Het valt me tot nu toe op dat mannen vooral heel rationeel los zijn gekomen, terwijl veel vrouwen meer problemen ervaren met het uit de kerk zijn en je leven herinrichten.

Jullie horen meer van me,
voor nu even genoeg!

Groet,
Coby

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.