De "juf Willeke jurk"

Wat is een juf Willeke Jurk en waar komen ze vandaan?

Laatst hoorde ik een leuke uitspraak van Willeke's school. Kinderen bestempelen bepaalde jurken als de 'juf Willeke jurk'. Leuk natuurlijk dat Willeke een rolmodel is :-). Maar waren komen deze jurken vandaan? Van de C&A, of de Miss Etam, of de Hema? Niets van dit alles! Zie de foto's voor de geboorte van een authentieke juf Willeke jurk!ps - tot op heden zijn er alleen meisjes in de juf Willeke jurk gesignaleerd. Of er ooit ook jongens in te zien zijn ..?

Labels: 

Reacties

Haha, misschien ben jij de eerste gelukkige jongen die een juf Willeke jurk mag dragen, Lennart! Ik ben benieuwd, staat je vast goed!! :-P

toen ik op de lagere school zat, dan werd er daags na de exames een toneelstukje opgevoerd.


in die toneelstukjes kwam er telkens één personage in van een meisje.


daar in die tijd jongens naar een andere school gingen dan meisjes, en er in de jongnsschool geen meisjes mochten komen (tenzij met het toneelstukje en aansluitend prijsuitreikng) moest dan die meisjesrol door een jongen gespeeld worden.


de scholen zelf waren allen streng katholiek.


de jongens die kregen een soort van jas of pull die ze dan gewoon over aantrokken.


de jongen, die de rol van meisje had, die kreeg een jurk. maar....mocht zich niet verlkeden in de school. bijgevolg haakte iedere jongen die zich had aangemeld, gewoon af. geen ene jongen wilde in een jurk de straat op.


toen kwam de kans voor mij. ik zag dat wel zitten, en kreeg de jurk naar huis mee.


dus ik in een jurk naar school, in de voormiddag, 2 lesuren exames, 2 lesuren toneel, repetietie, in de namiddag hetzelfde.


moest er naar de winkel gegaan worden, dan had ik ook die jurk aan. (vond het fantastisch om met meisjeskleding de straat op te gaan)


als ze toen ik kind was, meisje tegen me zeidn was ik blij, (nu nog trouwens)


dus ik zie niet in waarom jongens geen jurk mogen dragen. in vroegere tijden werd er niet anders gedragen. zelfs in het begin van de 20ste eeuw, dan kregen de jongens tot hun 20ste jaar een jurk aan, pas halverwege is die leeftijd gezakt tot 5 jaar, en later is dat zo stilaan weggevallen.


   

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.