CDAss

Nu stem ik geen CDA. Nooit gedaan en zal ik ook niet gaan doen. Maar omdat het een christelijke partij schijnt te zijn, heb ik toch wel enige sympathie. Eerlijk is eerlijk, ik ken een aantal lokale CDApolitici waarvoor ik respect heb. Ze doen hun werk goed en ze hebben een goed standpunt. Maar de volgende actie geeft het woord "achterban" een geheel nieuwe invulling.

Waar gaat het om? Ger Driessen heeft een promofilmpje gemaakt voor de Provinciale Statenverkiezing met een nogal sexistische inslag. Het filmpje staat [hier] en is een tikkeltje softporno (geen idee hoe ik dat moet classificeren overigens :-D). Zie ook de site Joop.nl.

Ik merk bij mijzelf dat ik hier boos om wordt. Niet om het filmpje an sich. Ook niet dat een politicus 'sex' gebruikt om zichzelf te verkopen. Als je denkt dat dat werkt, moet je dat vooral doen. Maar ik word boos vanwege het feit dat dit een politicus is die uitkomt voor een christelijke partij. Als je daarvoor kiest, dan sta je toch ook voor overeenkomstige normen en waarden? Deze normen en waarden worden in het filmpje met voeten getreden.

Voor de duidelijkheid: ik ben niet zo preuts dat ik niet tegen zo'n filmpje kan. Echter, zoals je bij een patatboer patat kunt verwachten, mag je bij een christen overeenkomstige normen en waarden verwachten. Ik geloof in God en de Bijbel en probeer daaruit te leven. Daar hoort nou eenmaal een bepaalde set van regels, do's en don'ts bij. Natuurlijk is er genoeg discussie over wat wel kan of niet. Een filmpje met een sexistische inslag is toch echt een paar bruggen te ver, omdat het een aantal signalen afgeeft die haaks staan op bijbelse normen en waarden over sexualiteit.

Welke signalen geeft het filmpje af? De man en de vrouw kennen elkaar net, maar liggen toch al met elkaar in bed. Daarnaast doet het filmpje mee met een vergaand voyeurisme: "kijk eens wat we doen in onze slaapkamer". Enige preutsheid (sorry voor dit woord) in het openbaar lijkt me niet verkeerd, omdat je hiermee ook mensen beschermt. Wat ik doe in de slaapkamer hoeft verder niemand te weten. Wilt u ook niet weten ;-)

Dat normale mensen behoefte aan sex hebben is geen nieuws. De Bijbel is daar ook niet tegen. Maar we worden wel aangesproken op onze moraal, trouw en menselijkheid (lees: niet zomaar alles willen blootgeven naar iedereen toe). Volgens mij zullen deze punten die de Bijbel naar voren schuift geen lezer - christen of niet - verrassen alsof ze nieuw zijn. Als de CDA hun C wil blijven hooghouden, dienen ze deze normen en waarden ook uit te dragen.

Dit is niet het eerste incident waarmee het CDA in opspraak komt. Al eerder was er gedoe rond Jack de Vries. Als niet-CDAstemmer en als christen verliest voor mij het CDA hiermee weer een stuk aan geloofwaardigheid wat betreft hun christelijke status. Ik denk dat niet-christenen er ook zo over denken, gezien de reacties die ik lees op blogs en twitter.

Het lijkt wel een oude grammofoonplaat die op dit blog vaker wordt afgedraaid: integriteit, integriteit, integriteit: uitdragen waarvoor je staat. De CDA'er Ger Driessen heeft er schijt aan.

Reacties

Helemaal mee eens! Wat een waardeloze manier van campagne voeren. En wie wil je daar nu mee over de streep halen? Mij niet in ieder geval.
Een afgang voor het cda.

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.