Vicariaat / Stage 4: overuren

Voor wie meer wil lezen over mijn stage, lees verder ...

(deel 1 staat hier)
(deel 2 staat hier)
(deel 3 staat hier)

Eindgesprek
Vanmiddag had ik mijn eindgesprek met dominee Smelt. Hierin hebben we een aantal verslagen besproken, waar ik vorige week hard aan heb zitten werken. Elk mogelijk onderdeel van het gemeente-zijn wordt bij mij getoetst. Daar zijn geen gekke dingen uitgekomen die ik eigenlijk niet had verwacht of had zien aankomen. Nu ga ik natuurlijk niet in details treden, maar ik ben heel tevreden met het resultaat. Er valt nog genoeg te leren, maar ik heb dit nu wel kunne afsluiten.

Eindgesprek = klaar?
Nee, ik ben nog niet klaar. Al pratende kwamen we erachter dat ik nog vrij weinig van de organisatie an sich weet, zoals beleidsplannen. Daar ga ik nog even mee aan de slag. En er ligt nog een video te wachten die af moet. En nog een projectje. En vast nog wel een bezoek of wat ;-) O ja, ik ga nog een stuk voor de kerkbode schrijven en ik wil nog een keer langskomen om echt afscheid te nemen van mensen. De laatste weken spraken mensen mij aan dat ze nog echt afscheid wilden nemen van mij als ik wegging. Niet omdat ze me zo graag weg wilden hebben, maar omdat ze bij het scheiden van onze wegen mij nog even de hand wilden drukken. Dat vind ik heel typerend voor de gemeente De Bilt: een hele warme en betrokken gemeente waar je jezelf snel thuisvoelt.
Eergisteren maakte ik na een lange werkdag (verslagen schrijven!) de grap dat ik snel klaar wilde zijn met studeren, omdat ik dan nooit meer hoefde te werken. Maar er zit wel een kern van waarheid in.

Eindgesprek = begin
Volgende week ga ik "intern", op seminarie te Driebergen. We zitten dan met een groep van 20 studenten bij elkaar en spreken elkaars stage door. De tussentijdse evaluatie dagen waren voor mij heel leerzaam. Ik denk dat dat weer zo wordt en kijk er nu al naar uit. En zeker ook naar de verhalen die andere studenten hebben. Je leert van elkaar, je scherpt je aan elkaar op en soms heb je de meest ongenadige lachbui die je in jaren hebt gehad ... (bedankt, Thj!). Hoewel we in een midden op een landgoed zitten, zijn we niet afgesloten van de buitenwereld. Ik houd u op de hoogte van mijn belevenissen aldaar.

Labels: 

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.