Twittermentions mailen

Twitter gaat uit wanneer ik wil doorwerken. Maar dan blijft er ergens op de achtergrond een drang om te kijken of niet iemand een mention stuurt. En - oh schrik! - stel dat ik die mention zou missen. Goed, nu overdrijf ik natuurlijk.
Toch, privéberichten komen in je mailbox. Waarom vermeldingen naar jou dan niet?

Dienst
Na wat googlen kwam ik erachter dat deze dienst weldegelijk bestaat. Meerdere zelfs. Mashable heeft een mooi overzicht van 5 diensten. Ik heb de zeer minimalistische dienst Twitstra geactiveerd. Even je mailadres invoeren* en klaar is kees. Een mention komt na ongeveer 10 minuten binnen op je mail.

#kortomhandigdus

Stopzetten
Hoe kom je ervan af? Als je een account aanmaakt, dien je in te loggen met OAuth. Kort door de bocht: je geeft via Twitter toestemming. OAuth is een veilige manier van werken. Op het moment dat je wilt stoppen met Twitstra, trek je gewoon de toestemming voor OAuth weer in.

Wat Gmailpromotie
* = gebruik een account die je eventueel kunt weggooien als het adres voor spam wordt gebruikt. Als je Gmail hebt, kun je ook de notatie [jouwnaamvoorde@]+[willekeurigetekst]@gmail.com gebruiken en zo filteren. In mijn geval heb ik dan l.m.achternaam+twitstra@gmail.com (waarbij achternaam wordt vervangen door mijn achternaam ;-).
Gmail heeft ook als voordeel dat je met "filter maken" de mail gelijk als gelezen kunt wegzetten en er een label aanhangen. Hoef je dus alleen af en toe je label "mentions" even te checken.

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.