Tegenactie tegen de creationistische folder

Binnenkort worden er bijna 7 miljoen christelijke folders door Nederland verspreid over het creationisme met als achterliggend doel mensen te bekeren tot het christendom. Als tegenactie is www.sorryvoorditgebaar.nl maandag de lucht ingegaan. Ik ben het niet eens met deze massale manier van folderen. Mensen met het goede nieuws van Jezus bereiken vind ik heel belangrijk. Je doet dat door persoonlijk contact, niet door 'het anoniem droppen van De Waarheid'. Mijn standpunten leg ik verder uit op de site. Je kunt daar reageren, welk standpunt je ook hebt.

Inmiddels staat de site in de krant, worden er een tweetal radio-interviews uitgezonden en een paar bladen willen interviews houden. De discussie die ik op gang wilde brengen, is begonnen en ook op de site aan de gang.

Felheid van de discussie
Er vallen mij een paar dingen op. Ten eerste hoe slecht mensen lezen. Zo denken ze dat ik de Bijbel afwijs en proberen mensen mij te betrappen op welk standpunt ik inneem. Geloof ik in de schepping in 6 dagen of in miljoenen jaren ..? Dat zeg ik bewust niet, omdat welk standpunt ik ook inneem, ik dan door mensen van de andere partij neergesabeld wordt1. Want zo gaat dit debat vandaag de dag: hard en extreem. Om de hand in eigen boezem te steken: het zijn vooral christenen ... Blijkbaar is er een groep christenen die precies gaat weten hoe God oordeelt en hoe Hij in elkaar zit. Mocht u voorgaande zin niet snappen, hij is cynisch bedoeld.


Wat ik verder ga doen
Eerst laat ik rustig alles op mij af komen. De gewone werkzaamheden gaan ook door. Binnenkort ga ik eens alle tegenargumenten bekijken die mensen mij voor de voeten gooien. Misschien zitten er leerpunten bij of misschien ben ik het radicaal oneens met andere punten.
Vervolgens wil ik verder 'de boer op' met dit debat. Of laat ik zeggen: 'de dominee op'. Achter deze actie zit een kerkcultuur waarin wij gewend zijn algemene waarheden over te dragen zonder eerst naar de ander te luisteren. Wat er dan gebeurt is tweeledig. Ten eerste hebben we niet door wie er tegenover ons zit en ten tweede willen we niet eens goed ingaan op de argumenten van onze tegenstander.1 = Ik kan precies zien waar de bezoekers vandaan komen. Het is opmerkelijk om te zien hoe op fora's mensen mij een labeltje opplakken met waar ik voor sta. En wat dat labeltje is? Zowel evolutionist als creationist en alle vormen die er tussenin zitten.

Labels: 

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.