PicasaWeb: animated gifs uploaden

Hoe krijg je animated gifs op PWA?

Update
Even een melding tussendoor: het artikel "hotlinking naar Picasa Web Albums" is geupdate met een paar kleine, niet schokkende, wijzigingen.

Animated Gif
Wie via Picasa animated gifs wil uploaden naar PicasaWeb, merkt al snel dat deze omgezet worden naar *.jpg's. Ook bij uploaden via je browser worden gifs omgezet naar jpgs (of - dat weet ik even niet zeker - worden ze helemaal niet geupload). Voor wie niet weet wat een animated gif is, hiernaast staat een voorbeeld van een animated gif:
De enige manier om animated gifs online te krijgen, is via een workaround dia via een Blogger-account werkt. Extra werk dus en dat willen we niet.

Op Sourceforge kwam ik de volgende applicatie tegen met de veelzeggende naam "Picasawebui". Het is een JAVA applicatie dat heel simpel als een soort verkenner werkt. Je selecteert foto's uit een map op je PC en ze worden na een druk op de knop geupload.
Het leek me eerst een overbodig programma, omdat Picasa hetzelfde doet. Misschien wel beter, omdat het meer functies heeft. Maar het blijkt dat je met dit programma ook animated gifs kunt uploaden!

Eigenlijk wijst het programma zich vanzelf. Echter, bij animated gifs groter dan 350kb verscheen er een foutmelding.

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.