[Papa-voor-dummies]Kraamfeest of bezoek?

Een baby komt nooit alleen - hij of zij zorgt ook voor een hoop bezoek. Ga je een kraamfeest houden of kies je voor los bezoek?

Welke idioot heeft bedacht dat er opeens allerlei familie, vrienden, buren en kennissen op bezoek komt in misschien wel de drukste tijd uit je leven, weet ik niet. Maar deze idioot mogen ze wat mij betreft afschieten.
- onbekend

Voor de goede orde: ik ben hartstikke blij met al het bezoek. Maar het valt me vies tegen hoeveel tijd het kost. We hebben een grote familie en die wil allemaal komen. Nogmaals, daar is niets mis mee. Maar in de praktijk heb je continue afspraken en iedereen wil natuurlijk op hetzelfde moment komen. Vooral het weekend is spitsuur. Van tevoren hadden we bedacht dat we geen kraamfeest wilden, vanwege

  • .. de gemiste middagslaap: ook al organiseer je het 's avonds, 's middags zul je vrij moeten houden om e.e.a. te regelen.
  • .. de kosten: onze familie & vriendengroep is zo groot, dat we een zaaltje zouden moeten huren
  • .. de drukte: je ziet veel mensen ineens. Dat vraagt heel veel energie.

Maar nu met bezoek ...

  • ... wil iedereen komen op de vrije momenten, zoals de weekenden.
  • ... daardoor moet ik vaak nee verkopen.
  • ... en elk bezoek blijft minimaal een uur - heel logisch en gezellig ook! Maar ga je de uren omrekenen naar een totaal aantal uren, dan ben je al snel een werkdag per week kwijt aan bezoek.

Voor een ieder die loopt na te denken over een kraamfeest versus bezoek, zou ik de volgende formule willen voorstellen:
aantal mogelijke bezoeken x minimaal 1 uur > 10 uur (drukke werkdag) = dan een kraamfeest houden

De uren die je overhoudt kun je besteden aan het contact met je baby. Vrienden vertelden ons dat ze na 10 maanden nog steeds bezoek kregen van allerlei ooms en tantes, die anders ook nooit langsgekomen waren. Het bezoek an sich is niet erg, maar wel de uren die je er uiteindelijk mee kwijt bent. Tijdens een verhuizing zal ook niemand het in zijn of haar hoofd halen gezellig op bezoek te komen, terwijl een verhuizing minder tijd en stress met zich meebrengt als een nieuwe baby.

Labels: 

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.