Nog meer adventskalenders

De voorgaande 3 blogs gingen over de digitale adventstkalender van de Trinity Wallstreet Church. Via deze tweet kwam ik op deze pagina waar een overzicht van 10 digitale adventskalenders staan.

Deze 10 kalenders plaats ik hier als voorbeeld hoe het kan - en soms ook hoe het niet zou moeten. Want er zitten ook een paar slecht werkende of kwalitatief slecht uitziende kalenders bij.

  1. Woodlands Junior School Online Interactive World Advent Calendar - zie bijvoorbeeld de 6e december.
  2. Virtuele adventskalender van the Guardian - hoe inhoudsloos wil je het hebben?
  3. Virtuele adventskalender met als onderwerp muziek van the Guardian - in tegenstelling tot de hierboven genoemde kalender zit hier enige (muzikale) diepgang in.
  4. Site "Advent Calendar Online" - achter elk raampje zit een spelletje.
  5. Bach adventstkalender - van de BBC. Ik heb het flauwe vermoeden dat de broncode van de kalender dezelfde is als bij die van de Trinity Wallstreet Church.
  6. Adventstkalender van het Goethe Instituut.
  7. Hubble Space Telescoop adventskalender - De beelden zijn prachtige kosmische beelden maar helaas is de uitvoering minder. De beelden worden onder elkaar getoond, terwijl dat best via een soort kalender had kunnen gebeuren.
  8. Mathematics Enrichment adventskaleder - gewoon een afbeelding 'gesliced' en zo gelinkt naar verschillende pagina's. Je kunt namelijk al op de laatste datum klikken.
  9. Appvent kalender - elke dag een gratis iPhone spelletje.
  10. Electric December - korte filpmjes, bandbreedte site is echter niet goed geregeld.

Labels: 

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.