Kerkverkeer

Vlakbij de plek waar ik jarenlang gewoond heb in Barneveld zijn twee grote kerken verrezen. Totaal bieden ze plaats aan vierduizend mensen. Dit levert zoveel verkeer op, dat ze niet tegelijk beginnen.

Tijdens een eerder bezoek aan Barneveld op zondag was mij de mensenmassa al opgevallen: lopend, fietsend en rijdend. Verkeersregelaars (nou ja .. mannenbroeders die een reflecterend hesje over hun zwarte pak aantrekken) leiden de boel in goede banen. Afgelopen zondag heb ik een extra rondje met een camera op het dashboard door Barneveld gereden. Het leverde onderstaande beelden op - zonder commentaar, maar met stemmige muziek van 'radio Barneveld'.

Wie Barneveld kent, ziet dat ik aan het einde richting de Plantagelaan ga. Ik heb inderdaad hetzelfde rondje nog een keer gereden door via de zuidelijke rondweg weer langs de kerken te rijden. Dat was nog geen 5 minuten later. Hoewel de kerk pas over 10 minuten zou beginnen, was nu de hele weg uitgestorven. Het hek van de parkeerplaats was al gesloten. Kortom, het gefilmde 'fenomeen' doet zich maar in een relatief korte tijdsspanne voor.

Vanuit een stukje sociologische interesse heb ik de video geschoten. Zelf woon ik in de randstad; een dergelijke intensieve stroom mensen die naar de kerk gaan is hier onbekend.

Een reactie op Twitter: Leuk die stoet auto's en dan de muziek: "niet eenzaam ga ik op de vijand aan..".

Labels: 

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.