Brocolli met rijst en kerrie

Hoe lang ben je bezig?

Nog geen half uurtje - de meeste tijd gaat in het koken van de groente zitten.

Wat heb je nodig?

  • Brocolli
  • rijst
  • Chicken Tonight, kerrie
  • met saus gevulde zigeunerschnitzel
  • 2 pannen & hapjespan

Hoe maak je het klaar?

Kook de groente zoals altijd 20 minuten. Zet ondertussen de rijst op (afhankelijk van soort rijst - natuurlijk moet je zilvervlies nemen, die is het beste voor je). Snijd (!) de schnitzel in kleine blokjes. Het beste gaat dit, als het nog bevroren is. Zo loopt de saus er niet uit. Zigeunerschnitzel heeft vaak een pittige smaak, wat het in combinatie met de kerrie lekker maakt.

Als de groente bijna klaar is: Verhit de hapjespan en maak het vlees warm. Giet de brocolli af en laat deze even staan. Gooi de Chicken Tonight kerrie in de hapjespan bij het vlees. Daarna de brocolli. Even laten 'borrelen'.

Serveer nu de rijst met de 'saus' uit de hapjespan.

Ontstaansgeschiedenis

Vandaag wilde ik eigenlijk brocolli met aardappels maken. Gewoon, oerdegelijk AGV (Aardappels, Groente, Vlees). Op de terugweg vanuit de winkel naar huis realiseerde ik mij opeens dat ik alleen brocolli had meegenomen en de aardappels had vergeten. Hoe dom kun je zijn. Teruggaan naar de winkel? No way. Al lopend bedacht ik het alternatief om de aardappels met rijst te vervangen. Gelukkig stond er ook nog een Chicken Tonight in de kast ... en voilá, dit recept was geboren. 

Labels: 

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.