Anonieme kaart. Altijd leuk.

Vanochtend zat er bij de post een anonieme kaart. Het stelt niet zoveel voor, maar ik heb een duidelijke richtlijn: als het anoniem binnenkomt, dan zou ik het zomaar eens kunnen publiceren. Bij deze dus.

Klik op de foto voor een groter formaat. Het begint met de aanhef op de enveloppe: 'De Zaaiers'. Waarom meervoud? En wat wordt er bedoeld met zaaiers? Zaaiers van het evangelie? Haatzaaiers? Ik snap de referentie niet.

Op de kaart staan een aantal Bijbelteksten. Blijkbaar wil iemand mij iets duidelijk maken over Israël. Maar waarom? Heb ik iets verkeerds gezegd in een preek? Het is een paar weken geleden dat ik een dienst leidde waar het over Israël ging.

De anonieme brief is in ieder geval een mooie aanwinst voor mijn collectie.

Reden publicatie
Vanochtend meldde ik op Twitter deze anonieme kaart al. Ik kreeg herkennende reacties van voorgangers, maar bevreemde reacties van buitenstaanders. Met deze blog geef ik een inkijkje in wat er binnenkomt. Wees gerust, pastorale reacties houd ik geheim.

Sinds 2008 ben ik voorganger (kandidaat) en het valt mij altijd op dat er een bepaalde groep is die je een mening probeert op te dringen. Discussie vind ik best, maar overtuigen van 'eigen theologisch gelijk' op een anonieme manier niet.

Labels: 

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.