Over Lennart


Levensloop
Lennart is geboren in 1978 op de Appeldijk in Heukelum. Al snel verhuisde de familie naar Goedereede, omdat vader Aangeenbrug daar begon als predikant. Na 5 jaar verhuisde de familie naar Zwitserland. In 1989 kwam de familie weer terug en ging in Barneveld wonen. Lennart is op eigen benen gaan staan in 2003, toen hij alleen naar Utrecht verhuisde.

Na de middelbare school volgde hij eerst een fotografieopleiding, gekoppeld met werk in een fotozaak. In 1998 heeft hij de keuze gemaakt voor theologie. Na 1 jaar GPW te Ede (CHE) en 2 jaar vooropleiding kon hij in 2001 beginnen met theologie aan de Universiteit van Utrecht .

Tijdens zijn studie heeft Lennart in een cabaretgroep gezeten, vrijwilligerswerk gedaan voor het Leger des Heils en meegedraaid in het kerkelijk jeugdwerk (al dan niet betaald). De laatste jaren van zijn studie en een jaar daarna heeft hij als kerkelijk werker gewerkt in verschillende gemeenten. 

In 2012 nam hij een beroep naar de hervormde gemeente Well - Ammerzoden (bij Zaltbommel) aan. Sinds september 2012 is hij daar gemeentepredikant. 

Afronding studie: thesis
In 2011 haalde hij zijn master. Zijn thesis (scriptie) was een onderzoek naar gastvrijheid in 1 gemeente.
Afronding studie: afstudeerverhandeling
Voor zijn afstudeerverhandeling heeft hij 5 tieners bevraagd op hun waardering van het gebruik van sociale media door hun pastors.

Interessegebieden
Theologische interessegebieden zijn de missionaire praktijk en hedendaagse geloofscommunicatie in een uitdagend kerkelijk jasje. Maar af en toe leest hij ook een boek van een discipline waar hij niet goed in is om een brede blik te houden.

Door zijn achtergrond in de fotografie en interesse in ICT houdt hij zich ook bezig met deze twee disciplines. Soms als hobby, soms voor de kerk en soms als free-lancer.


Sociale Media


 

Twitter

Vluchtig medium, soms met een korreltje zout nemen

Facebook

Digitale dorpspomp met mensen dichtbij en ver weg

Instagram

Omdat beelden soms meer zeggen dan 1000 blogs

 

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.