Digitale plek van
Lennart, Willeke, Yoëlle en Lars
over ons leven & werken & kerken
in en rond Well (gld)


Levensloop
Lennart is geboren in 1978 op de Appeldijk in Heukelum. Al snel verhuisde de familie naar Goedereede, omdat vader Aangeenbrug daar begon als predikant. Na 5 jaar verhuisde de familie naar Zwitserland. In 1989 kwam de familie weer terug en ging in Barneveld wonen. Lennart is op eigen benen gaan staan in 2003, toen hij alleen naar Utrecht verhuisde.

Na de middelbare school volgde hij eerst een fotografieopleiding, gekoppeld met werk in een fotozaak. In 1998 heeft hij de keuze gemaakt voor theologie. Na 1 jaar GPW te Ede (CHE) en 2 jaar vooropleiding kon hij in 2001 beginnen met theologie aan de Universiteit van Utrecht .

Tijdens zijn studie heeft Lennart in een cabaretgroep gezeten, vrijwilligerswerk gedaan voor het Leger des Heils en meegedraaid in het kerkelijk jeugdwerk (al dan niet betaald). De laatste jaren van zijn studie en een jaar daarna heeft hij als kerkelijk werker gewerkt in verschillende gemeenten. 

Afronding studie
In 2011 haalde hij zijn master. Zijn thesis (scriptie) was een onderzoek naar gastvrijheid in 1 gemeente. Voor zijn afstudeerverhandeling heeft hij 5 tieners bevraagd op hun waardering van het gebruik van sociale media door hun pastors.

In 2012 nam hij een beroep naar de hervormde gemeente Well - Ammerzoden (bij Zaltbommel) aan. Sinds september 2012 is hij daar gemeentepredikant. 

Interessegebieden
Theologische interessegebieden zijn de missionaire praktijk en hedendaagse geloofscommunicatie in een uitdagend kerkelijk jasje. Maar af en toe leest hij ook een boek van een discipline waar hij niet goed in is om een brede blik te houden.

Door zijn achtergrond in de fotografie en interesse in techniek houdt hij zich ook bezig met deze twee disciplines. Soms als hobby, soms voor de kerk en soms als free-lancer.


Sociale Media

- Twitter (vluchtig medium, soms met een korreltje zout nemen). In het kader rechts staan alle tweets zonder mentions (alle tweets die niet in een discussie of gesprek geplaatst zijn).

 

- Facebook. Oftewel, hoe contact onderhouden met buurgenoten, al dan niet kerkelijk.

Tegengekomen

zaterdag 19-04

10 tips voor atheïsten (engels)

maandag 28-10

Stella Kralt over Second Love: No second love no

woensdag 23-10

W.M. Dekker met Vrouw in het ambt. Naar een trinitarische benadering

vrijdag 15-02

Rabbijn Van de Kamp in debat met prof. Paul Cliteur over rol religie & maatschappij.

donderdag 14-02

Spugen op de paus

Laatste reacties

Twitter

Meer tweets >>