De mens in verhouding tot de kosmos

Van een filmpje zoals onderstaand wordt ik gewoon stil. We maken ons als mensen druk om heel veel dingen: geld, formatie, liefde, veel hits krijgen op Youtube.
Beseffen we hoe we met de aarde eigenlijk een onbeduidend stofje zijn in een machtige kosmos? Het zet de dingen waar ik me elke dag druk om maak weer in perspectief. Een erg groot perspectief.

(filmpjes zijn engels gesproken)

Er komen gelijk allemaal vragen bij me naar boven. Waarom leven we op aarde? Zijn er nog meer buitenaardse beschavingen? Waarom hebben ze geen contact met ons opgenomen? Wat is de zin van het leven? Ik bedoel, leuk zo'n Koenigsegg voor de deur. Maar zelfs met de snelste auto's van deze wereld heb je nog een paar levens nodig om slechts 1 keer de omtrek van de Betelgeuse te rijden. Als je continue 300 km/h rijdt zonder te tanken heb je 'slechts' 3300 jaar nodig om een rondje te rijden. Hoe lang is dat? Stel je voor: Koning Salomo stapte in een auto toen hij met pensioen ging en komt nu ongeveer aan. Zo een tijdspanne dus. Ook hier heb ik een mooi filmpje van gevonden.

In deze verwondering denk ik onwillekeurig terug aan Psalm 8:
Als ik naar de hemel kijk
het werk van Uw vingers
naar de maan en de sterren
door U daar vastgezet, dan denk ik:

Wat is toch de mens dat U om hem geeft,
wat betekent de mens dat U voor hem zorgt?

Labels: 

Reacties

mooi dank je dat je ons aan onze nietigheid herinnert

Reactie toevoegen

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.