Digitale plek van
Lennart, Willeke, Yoëlle en Lars
over ons leven & werken & kerken
in en rond Well (gld)

Een vriendin liet een paar jaar geleden haar laptop onder een open zolderraam staan. Toen ging het regenen en de laptop werd nat. Kan gebeuren. Toen ze het ontdekte, zette ze het apparaat gelijk weer aan. Stom, want toen pas ging het apparaat kapot, omdat er toen pas stroom doorheen ging. Wat moet je eigenlijk doen als je elektronisch apparaat nat wordt (lees: je mobiel in de wc valt / je camera in de regen buiten staat / een glas water over je pda gaat?)

Regel één bij elektronische apparaten is te zorgen dat ze geen stroom meer krijgen. Ontkoppel ze daarom zo snel mogelijk van elke bron van elektriciteit zoals stroomkabel en batterij. Een goede handleiding om elektronische apparaten te drogen vind je hier. Een tweede methode om het droogproces te versnellen is door het apparaat in een bak met ongekookte rijst te doen (link).

Oh ja, wat je vooral moet hebben is geduld: laat het apparaat een paar dagen drogen, drogen en drogen. Langzaam.

Reacties

No Avatar
Mr_XboxNL (niet gecontroleerd) on ma, 05/28/2012 - 11:48

Hallo,

ik was gister in het met de kano gekapseisd en de telefoon is nat geworden, dus na ongeveer 20 a 30 secondes heb ik alles uit elkaar gehaald en in de zon gelegd. ongeveer 30 minuten later kwam ik thuis en heb ik hem helemaal uit elkaar geschroefd,en in de zon gelegd, later deed hij het weer maar nu geeft hij alleen een lichtgevend beeld, ik was ongeveer 17 uur geleden in het water gevallen. het is een samsung Gt-s 3650 Corby

No Avatar
Lennart on ma, 05/28/2012 - 18:42

Hoi Coby,

Het lukt me helaas niet om op deze afstand een goede diagnose te doen. Je zou het beste even langs een telecomwinkel kunnen gaan.

Reactie toevoegen

Tegengekomen

zaterdag 19-04

10 tips voor atheïsten (engels)

maandag 28-10

Stella Kralt over Second Love: No second love no

woensdag 23-10

W.M. Dekker met Vrouw in het ambt. Naar een trinitarische benadering

vrijdag 15-02

Rabbijn Van de Kamp in debat met prof. Paul Cliteur over rol religie & maatschappij.

donderdag 14-02

Spugen op de paus

Laatste reacties

Twitter

Meer tweets >>